Results 1 to 6 of 6

Thread: Dark Spots on new Neopixel Blade

  1. #1

    Default Dark Spots on new Neopixel Blade

    Hello,

    I just completed my first Neopixel blade and I am getting a few dark spots on the blade. Plus, you can clearly see where the two strips are put together. The dark line goes all the way up the blade. Is there a setting to increase the brightness of the LED's or do I maybe have a setting wrong? Any advise would be appreciated.

    Thank You!

  2. #2

    Default

    Please share how your blade is constructed, what board you are using, what settings, etc.

  3. #3

    Default

    I am using the CFX with 2 LED strips. I have the v2 foam tube, trans white blade and diffuser all from TCSS. I wired in the PCB like Rob's video showed and everything seemed to go together well. I did try the strips in my old Vader's Vault blade that has the cellophane diffuser in itand is sanded and a lot of the dark spots were gone. I think I am going to get rid of the white diffuser and try the cellophane and see what happens. If you have any other advise I would appreciate it.

  4. #4

    Default

    I would not suggest using cellophane instead of the diffuser. If you already have, you likely can see each led independently. I found that those spots typically occur if you squish the stops in and either the strips or the diffuser end up with very slight bends in them. You want both to be super flat and perfectly sized for your tube.

    Post a picture of you want more specific troubleshooting.

  5. #5

    Default

    I disagree. Cellophane works great. As one of the pixel blade originators, I've been using it for years.

  6. #6

    Default

    IMG_1867.jpg You can see the black spot where the joint comes together and the line up the side where the two strips are joined together. Is there any way to correct this?

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •